Jautienos steikas su česnakiniu sviesto padažu ir šiltomis burokėlių salotomis
ingredientai
2x200 g Kitchen me brandintos jautienos nugarinės ir išpjovos didkepsnių
50 g sviesto
2 skiltelių česnako
žiupsnelis kajeno paprikų
0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos
žiupsnelis šviežių petražolių
0,5 a.š. džiovintų čiobrelių
žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų
Salotoms:
1 nedidelio svogūno
2-3 vnt. vidutinio dydžio virtų burokėlių
1-2 v.š. balzamiko acto
žiupsnelis rudojo cukraus
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų;

Jautienos steikas su česnakiniu sviesto padažu ir šiltomis burokėlių salotomis

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Jautienos kepsnius kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių po keletą minučių. Suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti ~5 min.
  2. Padažui: priekaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, suberkite išvardintus prieskonius, suberkite petražoles ir keletą minučių pakepkite. Padažą perkoškite per sietelį.
  3. Salotoms: keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite kol suminkštės. Tada dėkite plonais griežinėliais pjaustytus virtus burokėlius, supilkite actą, berkite cukrų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir maišydami pakepkite keletą minučių.
  4. Į lėkštę dėkite jautienos kepsnį, apipilkite padažu ir patiekite su burokėliu salotomis.

Skanaus ;)

 Už receptą dėkojame Oditėlės blogui!

Atgal į receptų sąrašą