Jautienos steikas su bulvių koše ir vyno padažu
ingredientai
1 pakuotė (1kg) KITCHEN me šaldytas jautienos steikas
1 v.š. Aliejus
1 kg. Bulvės
6 v.š. Sviestas
100 ml. Pienas
1 vnt. Svogūnas
2-3 skiltelės Česnakas
1 a.š. Čiobreliai
400 ml. Raudonasis vynas
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai

Jautienos steikas su bulvių koše ir vyno padažu

45 min.
4 porcijos
Gaminimas

Iš pradžių pasiruošiame bulvių košę – bulves nulupame, supjaustome į keturias dalis, sudedame į puodą, užpilame vandeniu, įberiame apie 1 a.š. druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie pusvalandį, kol bulvės taps minkštos.

Kol verda bulvės, mikrobangų krosnelėje ar puode pakaitiname pieną su sviestu iki užvirimo.

Išvirusias bulves nukošiame, jas užpilame sviesto ir pieno mišiniu. Viską sutriname iki vientisos masės. Jei reikia, košę pagardiname druska.

Iškepame steiką: Prieš kepant, mėsą paliekame kambario temperatūroje bent pusvalandžiui pailsėti.

Pailsėjusį kepsnį nusausiname popieriniu ranksluoščiu, aptepame aliejumi bei apibarstome druska ir pipirais. Steiką kepame sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 minutes . Didkepsnį pabaigiame kepti įkaitintoje orkaitėje iki norimo iškepimo lygio. Iškepus, mėsą uždengiame folija ir paliekame kambario temperatūroje apie 5 min. pailsėti.

Kol steikas kepa orkaitėje, galima pasiruošti vyno padažą: keptuvėje, kurioje apkepėme jautieną, suberiame smulkintą svogūną kartu su česnaku, kepame iki auksinės spalvos. Supilame vyną, suberiame čiobrelį ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Dar karštą padažą perkošiame, įmaišome sviestą, pagardiname druska bei pipirais ir maišome, kol sviestas ištirps ir padažas taps vientisas.

Didkepsnį supjaustome juostelėmis ir patiekiame kartu su bulvių koše, vyno padažu bei šviežiomis daržovėmis.

 

 

Skanaus!

 

 

Dėkojame Sigita Cooks už receptą!

Atgal į receptų sąrašą