Jautienos kubeliai sviesto padaže
ingredientai
2x220 g KITCHEN ME sausai brandinto Black angus mentės didkepsnio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
80 g sviesto
3 skiltelės česnako
žiupsnelis Druskos ir pipirų
Petražolių

Jautienos kubeliai sviesto padaže

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų ir dedame kubeliais pjaustytą jautieną ( kaitlentės kaitrą laikome gan didelę), po kelias minutes apkepame daugmaž iš visų pusių , apibarstome druska ir pipirais, kaitrą sumažiname maždaug pusiau, tuomet dedame sviestą, smulkiai pjaustytą česnaką ir nuolat maišant pakepinam, kol česnakas šiek tiek apskrunda, dedame petražoles, viską dar kartą išmaišome ir išjungiame.  
 
Kreminė bulvių košė
 
1 kg bulvių
70 g sviesto
150 g grietinėlės
200 g pieno
2 skiltelės česnako
 
Skustas bulves supjaustome nedideliais kubeliais, ir dedame virti. Kol verda, nedideliame puode išlydome sviestą, dedame česnaką  ( skilteles pjausčiau pusiau) ir kepame kol česnakas pradeda skrusti, česnaką išimame ir tuomet pilame pieną, grietinelę, dedame druską ir šiek tiek pipirų. Kai jau beveik pradeda virti išjungiame. 
Bulves nusunkiame, pilame pasigamintą sviestą su pienu, ir kaitinam kol pradeda virti, išjungiame ir bulves sugrūdame iki norimos konsistencijos. 
 
Už receptą dėkojame Gaminu sau. 
Atgal į receptų sąrašą