Jautienos kepsnys su pievagrybių ir balzaminiu padažu
ingredientai
2x220 g. KITCHEN me sausai brandintos jautienos didkepsnis RIB EYE
2 v.š. Sviestas
2 v.š. Aliejus
2 vnt. Svogūnai (vidutinio dydžio)
400 g. Pievagrybiai
2-3 v.š. Balzaminis actas
Žiupsnelio Malti kajeno pipirai
Pagal skonį Druska ir pipirai

Jautienos kepsnys su pievagrybių ir balzaminiu padažu

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Ištirpinkite 1 šaukštą sviesto kartu su šaukštu aliejaus ir sudėkite pusžiedžiais plonai pjaustytus svogūnus. Maišant kepkite kelias minutes, kol svogūnai pradės minkštėti, tuomet sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, pabarstykite druska, kajeno pipirais ir dar kelias minutes ant silpnos ugnies pakepkite, kol grybai išleis sultis. Supilkite balzaminį actą ir kepkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
  2. Likusį sviestą ir aliejų įkaitinkite, dėkite didkepsnius ir kiekvieną pusę kepkite po 2-2,5 minutes. Iškepusius išimkite, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir uždengę palaikykite, 5-7 minutes.
  3. Patiekite su pievagrybių padažu, virtais ryžiais ar bulvių piurė. Skanaus!

        Dėkojame Forellesreceptai.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą