Jautienos didkepsnis kitaip
Jautienos didkepsnis kitaip
ingredientai
2 x 220 g. |
KITCHEN me sausai brandintas jautienos didkepsnis BLACK ANGUS |
500 g. |
Šparaginės pupelės |
2 vnt. |
Morkos (didelės) |
1 vnt. |
Svogūnas (didelis) |
2 skiltelės |
Česnakas |
Šlakelis |
Alyvuogių aliejus |
Pagal skonį |
Druska ir pipirai |
Jautienos didkepsnis kitaip
Gaminimas
- Šparagines pupeles ir plonais pagaliukais supjaustytas morkas išvirkite pasūdytame vandenyje ~12 min.
- Svogūną stambiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, į jį suberkite perpus perpjautas česnako skilteles ir šiek tiek pakepkite, kad atsiskleistų česnako aromatas. Į keptuvę suberkite svogūną ir pakepinkite iki gintaro geltonumo.
- Brandintos jautienos steikus supjaustykite į 3-4 dalis ir kepkite ant nedidelio kiekio alyvuogių aliejaus po 2 minutes kiekvieną pusę. Iškepus mėsytę, ją suvyniokite į foliją ir leiskite jai pailsėti.
- Į kepimo formeles sudėkite apvirtas pupeles ir morkas, uždėkite jautienos gabaliukus ir ant viršaus pakepintus svogūnus. Viską paprieskoniuokite šviežiai grūstais pipirais ir druska. Kepkite 10 minučių iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą