JAUTIENOS ANTREKOTO DIDKEPSNIS SU KEPTOS CUKINIJOS GABALIUKAIS
ingredientai
220 g viežio sausai brandinto Kitchenme jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo
1 cukinijos;
2-3 šakelių rozmarino
4-5 skiltelių česnako
1 gabaliuko sviesto
kepimui Alyvuogių aliejaus
pagal skonį Druskos, pipirų

JAUTIENOS ANTREKOTO DIDKEPSNIS SU KEPTOS CUKINIJOS GABALIUKAIS

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

1) Didkepsnį palikite pagulėti kambario temperatūroje bent pusvalandį. Pabarstykite jį druska, pipirais pagal skonį. 

2) Gerai įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir dėkite kepti didkepsnį. Apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, tada dėkite 2-3 skilteles česnako, rozmarino šakeles ir gabaliuką sviesto. Kepkite dar po 1 minutę iš abiejų pusių, vis laistydami didkepsnį sviestu. Iškepusią mėsą palikite „pailsėti“ kol ruošite garnyrą.

Svarbiausia mėsos neperkepti, tada atsiskleis geriausios jautienos skonio savybės. 

3) Į keptuvę, kurioje buvo keptas didkepsnis, sudėkite pjaustytą gabaliukais cukiniją, išspauskite česnako, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite kelias minutes nuolat maišant.

4) Patiekite daržoves su 1/2 didkepsnio.


Garnyrui taip pat puikiai tinka ryžiai , bulvės , šviežios daržovės, o su cukinija papildomai galima apkepti ir svogūną .


SKANAUS! "

Atgal į receptų sąrašą