Ar žinote, kad dėl didelio kalio kiekio baklažanai vertinami dietinėje mityboje? Kalis stiprina širdies darbą, padeda greičiau iš organizmo pašalinti skysčius.
- Baklažanus nuplaukite, perpjaukite perpus. Išimkite minkštimą, palikite prie sienelių maždaug vieno cm storio minkštimą. Puseles pasūdykite ir palikite 15-20 min.
- Pomidorą nuplaukite, atpjaukite 4 apskritimus (juos uždėsime ant viršaus), o likusį supjaustykite kubeliais.
- Baklažanų minkštimą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su pomidoro kubeliais, pasūdykite, palikite 5-10 min.
- Įkaitintoje keptuvėje su ištirpintu Ghi sviestu iškepkite krevetes. Jas atidėkite į šoną.
- Kepkite sausai brandintą jautienos mėsainį – su šakute išardykite paplotėlį ir 1-2 min. nuolat maišant pakepkite. Pakepintą jautieną atidėkite į šoną.
- Į įkaitinbtą keptuvę sudėkite baklažanų minkštimą su pomidorais, suberkite konservuotų žirnelių ir morkų mišinį, pagardinkite mėgiamais prieskoniais, viską gerai išmaišykite ir 4-7 min. maišant pakepinkite.
- Nupilkite nuo baklažanų susidariusias sultis, nuskalaukite vandeniu ir nusausinkite.
- Paruoštus įdarus sudėkite į baklažanų laivelius, ant viršaus išdėliokite per pusę perpjautus pomidorų griežinėlius ir pašaukite į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkite 20-25 min. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir lešiais.
Gardūs linkėjimai nuo UAB "Baltic Larus" kolektyvo!