150 g | sausai brandintos jautienos maltinių Mėsainiams |
100-150 g | pievagrybių |
1 | svogūno |
4 riekelių | lydyto sūrio |
600 g | bulvių |
1 | kiaušinio |
pagal skonį | druskos |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
šiek tiek | maltos saldžiosios paprikos |
3-4 šaukštų | kvietinių miltų |
Padažui | |
grietinės | |
druskos | |
džiovintų petražolių | |
česnako granulių |
1. Nuskutame bulves ir sutarkuojame jas burokine tarka, nusunkiame vandenį ir sudedame druską, maltus juodus pipirus, saldžią raudoną papriką, įmušame kiaušinį ir beriame miltus. Viską sumaišome.
2. Pakepiname mėsos maltinį iš abiejų pusių, pagardiname jį driuska ir pipirais.
3. Keptuvėje kur kepė mėsa apkepiname susmulkintus svogūnus ir pievagrybius.
4. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir sluoksniuojame: bulvių masė, kepti svogūnai su pievagrybiais, mėsa, sūris ir ant viršaus bulvių masė.
5. Kepame iki 200laip. įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
6. Padažui sumaišome visus ingridientus.
7. Patiekiame dar karštą su grietinės padažu.
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto.