Bulvių apkepas/blynas (kaip pavadinsi taip nepagadinsi) su keptais svogūnais, pievagrybiais, lydytu sūriu ir jautienos maltiniu bei grietinės padažu - tradicinė mūsų Lietuvos virtuvė
ingredientai
150 g sausai brandintos jautienos maltinių Mėsainiams
100-150 g pievagrybių
1 svogūno
4 riekelių lydyto sūrio
600 g bulvių
1 kiaušinio
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek maltos saldžiosios paprikos
3-4 šaukštų kvietinių miltų
Padažui
grietinės
druskos
džiovintų petražolių
česnako granulių

Bulvių apkepas/blynas (kaip pavadinsi taip nepagadinsi) su keptais svogūnais, pievagrybiais, lydytu sūriu ir jautienos maltiniu bei grietinės padažu - tradicinė mūsų Lietuvos virtuvė

60min.
2 asmenims
Gaminimas

1. Nuskutame bulves ir sutarkuojame jas burokine tarka, nusunkiame vandenį ir sudedame druską, maltus juodus pipirus, saldžią raudoną papriką, įmušame kiaušinį ir beriame miltus. Viską sumaišome.
2. Pakepiname mėsos maltinį iš abiejų pusių, pagardiname jį driuska ir pipirais.
3. Keptuvėje kur kepė mėsa apkepiname susmulkintus svogūnus ir pievagrybius.
4. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir sluoksniuojame: bulvių masė, kepti svogūnai su pievagrybiais, mėsa, sūris ir ant viršaus bulvių masė.
5. Kepame iki 200laip. įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
6. Padažui sumaišome visus ingridientus.
7. Patiekiame dar karštą su grietinės padažu.

 

Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą