BLACK ANGUS STEAK – paprastai, bet ne prastai
ingredientai
2 x220 g KITCHEN ME Black angus steak
150 g žaliųjų smidrų
250 g pievagrybių
200 ml grietinėlės
200 ml daržovių sultinio
saujos smulkintų svogūnų laiškų
pagal poreikį Druskos ir pipiru
pagal poreikį Česnako smulkių granulių
Saujos tarkuoto Džiugo sūrio
1 a.š. garstyčių
1 a.š. Vorčesterio padažo
Alyvuogių aliejaus
5 a.š. sviesto
5 skiltelių česnako

BLACK ANGUS STEAK – paprastai, bet ne prastai

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Pasiplanuokite laiką ir darbo eigą: smidrai keps 8min., steikai keps ir ilsėsis iš viso 15min., grybų padažui reikės 15min.

Smidrai:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių;
  2. Kepimo skardą išklokite folija ir vienu sluoksniu paskleiskite smidrus;
  3. Apšlastykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais bei česnako smulkiomis granulėmis ir viską gerai išmaišykite/įtrinkite; apibarstykite tarkuotu Džiugo sūriu;
  4. Kepkite orkaitėje 8min.

Grybų padažas:

  1. Įkaitintoje keptuvėje išlydikite 3 a.š. sviesto; sudėkite smulkiai pjaustytus pievagrybius ir įspauskite 2 skilteles česnako; leiskite grybams apkepti 5min.
  2. Supilkite grietinėlę, sultinį, Vorčesterio padažą, įdėkite garstyčias, smulkintus svogūnų laiškus, pagardinkite druska, pipirais ir vis pamaišant leiskite pasitroškinti apie 8min. – padažas turi gautis ne per skystas.

Jautienos steikas:

  • Kepkite taip, kaip nurodyta ant KITCHEN ME pakuotės, jei norite medium-raw steiko varianto;
  • Jei norite medium ar medium-well, kiekvienai pusei pridėkite po 1-2min.

 

SKANAUS!

Už receptą dėkojame BET PIRMIAUSIA MAISTAS. 

 

Atgal į receptų sąrašą