2x220 g | jautienos steiko |
1 šaukštelis | druskos |
1/2 šaukštelio | maltų pipirų |
2 šaukštai | miltų |
2 šaukštai | aliejaus |
3 | bulvės |
1/2 | svogūno |
4 skiltelės | česnako |
2 stiklinės | jautienos sultinio |
4 šaukštai | pomidorų padažo |
2 šaukštai | Vorčesterio padažo |
1 | lauro lapas |
kelios šakelės | čiobrelio |
Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Berkite druską ir pipirus, berkite miltus ir su rankomis išmaišykite, kad jautiena pasidengtu tolygiai miltais.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir apkepinkite jautienos gabaliukus .Kepkite 3-4 min,nereikia,kad iškeptų pilnai. Geriausia kepti dalimis tada geriau apkeps mėsa. Išimkite jautieną iš keptuvės ir padėkite šiltai.
Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintus svogūnus, česnako skilteles (perpjoviau per pusę, kad aromatas atsiskleistų labiau), morkas (plaukite išilgai per pusę ir tada puselėmis ) ir kepinkite kelias minutes.
Į troskinimui skirtą puodą dedame keptuvės turinį, jautieną, bulves, pilame sultinį ,Vorčesterio padažą, pomidorų padažą, lauro lapą ir uždengus dedame į 180 C orkaitę 1.5 -2 val.
Likus kelioms minutėms iki troskinimo pabaigos , sudedame čiobrelius ir baigiame troškinti.
Skanaus.
P.s. mums iš šio kiekio užteko pavalgyti 3 asmenims.
Už receptą dėkojame Samčio užrašams. 2