- Kepsnį (kepsnys turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 3-4 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 3-4 minutes. Kepimo metu palaistykite kepsnį ištirpusiu sviestu.
- Kepsnį pabaikite kepti orkaitėje. Įdėkite jį šalia įpusėjusių kepti bulvyčių ir kepkite dar 5-7 minutes arba kol vidinė kepsnio temperatūra prie kaulo sieks 62°C. Jei norite, ne vidutiniškai, o gerai iškepusio kepsnio, kepkite kol vidinė kepsnio temperatūra prie kaulo sieks 71°C. Iškepusį kepsnį išimkite, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite 7-10 minučių pailsėti.
- Bulvytes sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir gerai permaišykite. Kepkite bulvytes kepimo popieriumi išklotoje skardoje iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
- Keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą, sudėkite pievagrybius ir kepkite maišydami kol jie gražiai apskrus. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliu. Kepkite dar kelias minutes.
- Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išskirstykite žiedais. 3 šaukštus miltų sumaišykite su druska, pipirais, kajeno pipirais, česnakais ir žagreniu. Kiaušinius išplakite. Likusius miltus sumaišykite su kukurūzų kruopomis. Svogūnų žiedus mirkykite į miltus, paskui į kiaušinio plakinį ir gerai nuvarvinę į kukurūzų kruopų ir miltų mišinį. Dėkite žiedus į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
- Kastinį prieš patiekiant su kepsniu, atšildykite iki kambario temperatūros.
Dėkojame bulviukose.lt už receptą!