"Tomahawk" kepsnys su kastiniu, bulvytėmis, pievagrybiais ir svogūno žiedais
ingredientai
800 g. KITCHEN me Jautienos steikas TOMAHAWK
1 v.š. Lydytas sviestas
12 vnt. Bulvės (nedidelės)
Pievagrybiams:
2 stiklinės Pievagrybiai (mažesni)
3 skiltelės Česnakas
1 a.š. Džiovintas čiobrelis
Pagal poreikį Sviestas
Svogūno žiedams:
4 vnt. Svogūnai (dideli)
3 v.š. Miltai
Žiupsnelis Kajeno pipirai
Žiupsnelis Džiovintas maltas žagrenis
Žiupsnelis Džiovintos česnakų granulės
2 vnt. Kiaušiniai
1/2 stiklinės Miltai
1/2 stiklinės Kukurūzų kruopos
Pagal poreikį Kastinis su česnakais

"Tomahawk" kepsnys su kastiniu, bulvytėmis, pievagrybiais ir svogūno žiedais

60 min.
2-4 porcijos
Gaminimas
  1. Kepsnį (kepsnys turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 3-4 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 3-4 minutes. Kepimo metu palaistykite kepsnį ištirpusiu sviestu.
  2. Kepsnį pabaikite kepti orkaitėje. Įdėkite jį šalia įpusėjusių kepti bulvyčių ir kepkite dar 5-7 minutes arba kol vidinė kepsnio temperatūra prie kaulo sieks 62°C. Jei norite, ne vidutiniškai, o gerai iškepusio kepsnio, kepkite kol vidinė kepsnio temperatūra prie kaulo sieks 71°C. Iškepusį kepsnį išimkite, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite 7-10 minučių pailsėti.
  3. Bulvytes sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir gerai permaišykite. Kepkite bulvytes kepimo popieriumi išklotoje skardoje iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  4. Keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą, sudėkite pievagrybius ir kepkite maišydami kol jie gražiai apskrus. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliu. Kepkite dar kelias minutes.
  5. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išskirstykite žiedais. 3 šaukštus miltų sumaišykite su druska, pipirais, kajeno pipirais, česnakais ir žagreniu. Kiaušinius išplakite. Likusius miltus sumaišykite su kukurūzų kruopomis. Svogūnų žiedus mirkykite į miltus, paskui į kiaušinio plakinį ir gerai nuvarvinę į kukurūzų kruopų ir miltų mišinį. Dėkite žiedus į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
  6. Kastinį prieš patiekiant su kepsniu, atšildykite iki kambario temperatūros.

         Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą