„T-bone“ kepsnio salotos su pomidorais
ingredientai
220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos „T-bone“ kepsnio
1 galvutės česnako
1 ryšelio kalendrų
2–3 laiškinio česnako laiškų
1 nedidelės vidutiniškai aitrios paprikos
1 raudonojo svogūno
šakelės Gražios vyšninių pomidoriukų
žiupsnelis Druskos, pipirų
Marinatui:
2 smulkintų skiltelių česnako
1 šaukštelio citrinpipirių
žiupsnelio druskos
1 šaukšto tirpinto sviesto
1/2 citrinos sulčių
2 šauktų aliejaus
Užpilui:
25 g aliejaus
25 g citrinos sulčių

„T-bone“ kepsnio salotos su pomidorais

30 min.
1 porcija
Gaminimas
  1. Sumaišykite smulkintas česnako skilteles, citrinpipirius, žiupsnelį druskos, sviestą, citrinos sultis ir aliejų, aptepkite iš visų pusių KITCHEN ME šviežią, sausai brandintos jautienos „T-bone“ kepsnį.
  2. Po 2 min. iš kiekvienos pusės apkepkite ant įkaitintos grilinės keptuvės.
  3. Paruoškite kepimo skardelę, sudėkite ten kepsnį, nuvalytas česnako skilteles, šaukite į orkaitę ir kepkite dar 10–12 min.
  4. Kai viskas iškeps, palikite 6–8 min. „pailsėti“.
  5. Žoleles, aitriąją papriką ir raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite. Supjaustykite didkepsnį griežinėliais. Sudėliokite lėkštėje didkepsnio griežinėlius, užberkite smulkintomis žolelėmis, sudėkite vyšninius pomidoriukus, česnako skilteles ir užpilkite aliejumi, sumaišytu su citrinos sultimis. Jei reikia – pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

 Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą