„Super steiko“ idėja su saldžiarūgščiu padažu
ingredientai
1 mėlynojo svogūno
2–3 skiltelių česnako
1 saujos įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
3–4 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
2 saujų vyšnių arba trešnių
1 šaukšto DANSUKKER cukraus Farinas
220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio Black Angus
½ stiklinės TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus pomidorų padažo su kietuoju sūriu
20 g PERGALĖ juodojo šokolado
1-2 įvairiaspalvių pomidorų
1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 saujelės bazilikų lapelių

„Super steiko“ idėja su saldžiarūgščiu padažu

20 min.
1 asmeniui
Gaminimas
  1. Mėlynąjį svogūną ir česnaką supjaustykite smulkiai.
  2. Vyšninius pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Į dvi ZYLE keptuves pilkite po 2 šaukštus OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus.
  4. Į vieną iš keptuvių sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, pomidorus ir pusę kiekio vyšnių arba trešnių. Sudėkite DANSUKKER cukrų „Farinas“. Išmaišykite ir troškinkite apie 5 min.
  5. Į kitą keptuvę dėkite nusausintą KITCHEN ME šviežią sausai brandintą jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“. Kepkite iš abiejų pusių po 2 min.
  6. Į troškinamas daržoves pilkite TINGINION PANTIS nealkoholinį obuolių sidrą ir troškinkite apie 2–3 min., kol nugaruos skystis. Sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus pomidorų padažą su kietuoju sūriu ir VILNIAUS PERGALĖ juodąjį šokoladą. Gerai išmaišykite ir troškinkite apie 5 min.
  7. Pomidorus perpjaukite pusiau ir dėkite į keptuvę, kurioje kepa jautienos didkepsnis.
  8. Į pomidorų padažą sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir išmaišykite.
  9. Keptuvę su jautienos didkepsniu ir pomidorais dėkite kepti į orkaitę apie 5 min.
  10. Į lėkštę dėkite pomidorų padažą, ant viršaus – iškeptą jautienos didkepsnį. Šalia sudėliokite keptus pomidorus ir truputį pašildytas likusias vyšnias arba trešnes.
  11. Viską pagardinkite KOTANYI šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir bazilikų lapeliais. 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą