Visų mėgstamas karamelizuotų svogūnų pyragas
ingredientai
300 g miltų
150 g minkšto sviesto
120 ml pieno
1 šaukštelio kepimo miltelių
akmens druskos
500-600 raudonųjų svogūnų
2 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
50 ml balzaminio acto
žiupsnelis juodųjų pipirų „Tellicherry“
1 KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė su oda
Saujos ekologiškų džiovintų abrikosų
Žalumynų papuošti
Aliejaus kepti ir formuoti tešlą

Visų mėgstamas karamelizuotų svogūnų pyragas

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Miltus, kepimo miltelius ir akmens druską suberkite į kombaino indą, sudėkite minkštą sviestą, supilkite pieną ir užminkykite tešlą. Aliejumi suvilgytomis rankomis suformuokite paplotį, kurį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, suberkite į keptuvę su aliejumi ir apkepkite. Kai svogūnai suminkštės, suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir kepkite 3–4 min., supilkite balzaminį actą, pasūdykite, užberkite juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir kepkite, kol actas nugaruos. Nukaiskite.
  3. KITCHEN ME karštai rūkytą antienos filė su oda supjaustykite plonais griežinėliais, džiovintus abrikosus – plonomis juostelėmis. Sudėliokite jas ant tešlos papločio, sužerkite svogūnus, sudėliokite antienos filė gabaliukus.
  4. Kepkite 25–30 min. įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.
  5. Patiekite su mėgstamais žalumynais.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą