Sriuba su paukštienos kulšelėmis, kurią norėsis gaminti ir valgyti vėl ir vėl
ingredientai
600 g KITCHEN ME antienos blauzdelių Tulpių su prieskoniais
2–3 šaukštų WOWMAMA majonezinio padažo Chipotle
1 NATUR COMPAGNIE vištienos sultinio kubelio
1–2 skiltelių česnako
1 nedidelio gabaliuko imbiero
Ryšulėlio svogūnų laiškų
1 nedidelės morkos
1 nedidelės aitriosios paprikos
Pusės nedidelio poro
1 vidutinio mėlynojo svogūno
2–3 jaunų kukurūzų burbuolių
150 g Shimeji grybų
1 nedidelio kininio bastučio
1–2 šaukštų austrių padažo
2–3 šaukštų sojų padažo
1 saujos salotų lapų
1 šaukšto kepintų sezamų sėklų
Šlakelio aliejaus

Sriuba su paukštienos kulšelėmis, kurią norėsis gaminti ir valgyti vėl ir vėl

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Prikaistuvyje ar puode užvirkite vandenį, sudėkite KITCHEN ME antienos blauzdeles „Tulpes“ su prieskoniais ir sumažinę kaitrą virkite apie 1 val. arba kol antiena užvirs, suminkštės ir beveik kris nuo kaulo. Antieną išimkite, gautą sultinį perkoškite ir pasilikite tolesniam naudojimui.
  2. Virtas antienos blauzdeles aptepkite WOWMAMA majoneziniu padažu „Chipotle“ ir kepkite 180 oC temp. įkaitintoje orkaitėje 10 min.
  3. Sultinyje, kuriame virė antiena, ištirpdykite NATUR COMPAGNIE vištienos sultinio kubelį.
  4. Česnaką, imbierą ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, morką, aitriąją papriką ir porą supjaustykite įstrižais griežinėliais, svogūną smulkiais kubeliais, kukurūzų burbuoles perpjaukite per pusę. Shimeji grybams nupjaukite sporas ir juos paskleiskite, bastučiui nupjaukite šaknį ir skersai perpjaukite per pusę.
  5. Įkaitintoje keptuvėje ar puode su aliejumi, nuolat maišydami, pakepinkite morkas, svogūnus, imbierą ir česnaką, kol lengvai apskrus. Į keptuvę pilkite austrių ir sojų padažus, dėkite grybus, porus, kininį bastutį, lengvai apkepkite, pilkite paruoštą sultinį, išmaišykite ir virkite 2–3 min.
  6. Į gautą sriubą dėkite salotų lapus, antieną, ant viršaus pabarstykite svogūnų laiškų, aitriosios paprikos, sezamų sėklų ir patiekite kartu su žaliosios citrinos skiltele.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą