Sluoksniuotos tešlos pyragas su rūkyta antiena
ingredientai
250-300 g sluoksniuotos tešlos
100-150 g rūkytos antienos filė
250 - 300 g pomidorų
2-3 valg.š. pomidorų pesto
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 valg.š. balzamiko acto
1 kiaušinio trynio
džiovinto rozmarino
žiupsnelio druskos ir pipirų
baziliko lapelių

Sluoksniuotos tešlos pyragas su rūkyta antiena

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite 35x25 cm dydžio sluoksniuotos tešlos lakštą ir perkelkite ant kepimo skardos.
  • Tešlą lengvai įpjaukite aplinkui paliekant 2-3 cm pločio kraštelius.
  • Tešlą subadykite šakute.
  • Paviršių aptepkite plaktu kiaušinio tryniu.
  • Orkaitę įkaitinkite (režimas-konvekcija) iki 190°C ir kepkite apie 10 min.
  • Išimkite ir palikite truputį atvėsti.
  • Tešlos paviršių aptepkite pomidorų pesto.
  • Supjaustykite ir išdėliokite pomidorus.
  • Antienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apibarstykite visą paviršių.
  • Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzamiko actu ir apibarstykite raudonėliu.
  • Kepkite apie 10-15 minučių arba, kol pyragas gražiai apkeps.
  • Iškepusį pyragą apibarstykite druska, pipirais ir baziliko lapeliais.
  • Skanaus!

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Skrajojantis Olandas. 

Atgal į receptų sąrašą