Rytietiškos antienos filė ir makaronų salotos
ingredientai
600 g Kitchen me Anties filės su prieskoniais
200 g kiaušininių makaronų
150 g cukrinių žirnių
2 morkų
4 vnt. laiškinio svogūno
kepimui aliejaus
pagal poreikį petražolių
2 v.š. skrudintų sezamų pagardinimui
Padažui:
3 v.š. balzaminio acto
3 v.š. sojos padažo
2 klevų (ar kitokio) sirupo
1 skiltelės smulkinto česnako
2 v.š. sezamų aliejaus
2 v.š. paprasto aliejaus
1 v.š. skrudintų sezamų

Rytietiškos antienos filė ir makaronų salotos

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Antienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepkite keptuvėje iki kol viskas gražiai apskrus.
  2. Į puodą įpilkite vandens ir jį užvirkite. Ant puodo uždėkite koštuvą su žirniais ir jį uždenkite dangčiu.
  3. Kai vanduo užvirs – sudėkite makaronus ir tuo pat metu garinkite žirnius, kol išvirs makaronai.
  4. Garintus žirnius atidėkite į šalį, makaronus ataušinkite su šaltu vandeniu. Juos nusunkite.
  5. Sumaišykite padažo ingredientus. Jeigu norite vieno ar kito ryškesnio skonio – pakoreguokite kiekius pagal save.
  6. Į dubenį sudėkite makaronus, antienos filė, žirnius, šiaudeliais pjaustytas morkas, smulkintus laiškinius svogūnus ir petražoles. Viską užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.
  7. Viską apibarstykite skrudintomis sezamų sėklomis.


Skanaus!


Recepto autorius @itsmevelina

Atgal į receptų sąrašą