PLOVAS SU ANTIENOS ŠAŠLYKO MĖSA
ingredientai
450 g Kitchen me marinuoto antienos šašlyko
250 g basmati ryžių
500 ml vandens
2 vnt. morkų
2 vnt. svogūnų
1 vnt. česnako
saujos razinų
1 a.š. prieskonių plovu

PLOVAS SU ANTIENOS ŠAŠLYKO MĖSA

90 min.
2 asmenims
Gaminimas

Ryžius kelis kartus perplaunu šaltu vandeniu, kol vanduo taps beveik skaidrus.
Pasmulkinu antieną ir daržoves.
Gilioje keptuvėje apkepu antieną ir atidedu į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę dedu pasmulkintas morkas ir svogūnus, šiek tiek apkepu ir grąžinu atgal į keptuvę mėsą.
Sudedu nuplautas razinas, prieskonius, viską išmaišau.
Į keptuvę ant mėsos ir daržovių dedu ryžius, juos tolygiai paskirstau ir užpilu vandeniu.
Įsmeigiu česnako galvutę, dedu kelis lauro lapelius.
Užvirus vandeniui, sumažinu kaitrą, uždengiu dangtį ir palieku ~20min.
Po 20min. išjungiu kaitrą ir palieku pastovėti dar ~10-15min.
Prieš patiekiant plovą išmaišau ir apibarstau smulkintomis petražolėmis.

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Liežuvis food. 

Atgal į receptų sąrašą