PIETŲ IDĖJA : MARINUOTAS IR OBUOLIAIS ĮDARYTAS ANČIUKAS
ingredientai
2 kg marinuotas ir obuoliais įdarytas ančiukas
10 nedidelių obuolių
MORKŲ SALOTOS
3 vidutinės morkos
sauja moliūgų sėklų
sauja Jumbo razinų
šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos

PIETŲ IDĖJA : MARINUOTAS IR OBUOLIAIS ĮDARYTAS ANČIUKAS

120 min.
4 asmenims
Gaminimas

Pirmiausia atskirai iškepkite obuolius. Obuolius nuplaukite, nusausinkite, išimkite sėklalizdžius ir sudėkite į kepimo indą (paprastai naudoju stiklinį arba keramikinį indą). Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min (priklausomai nuo obuolių rūšies bei dydžio).

 

Jeigu antį kepsite kepimo maišelyje, tai vadovaukitės instrukcijomis.

O jeigu visgi nuspręsite kepti kepimo inde su dangčiu, tuomet įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. Į kepimo indą įpilkite stiklinę karšto vandens ir kepkite 30 min. Tuomet sumažinkite kaitrą iki 180°C ir kepkite dar apie pusantros val.

 

Morkų salotos. Sutarkuokite morkas šiaudeliais ir sumaišykite su likusiais ingredientais.

 

Darbo minimaliai, o rezultatas pradžiugins ne tik jus, bet ir svečius.

 

 

Linkėjimai,

Inga

Atgal į receptų sąrašą