- Mieles sutrupinkite į dubenėlį, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite keliolikai minučių. Miltus suberkite ant stalo ir padarykite juose duobutę. Į ją supilkite vandenį su mielėmis, druską, cukrų ir aliejų. Pirštais versdami miltus iš kraštų į skystąją dalį, pamažu suminkykite tešlą. Minkykite 10 minučių. Uždenkite rankšluostėliu ir leiskite pakilti dvigubai. Kai tešla iškils, iškočiokite pagal kepimo skardos dydį (naudoju standartinę orkaitės skardą).
- Sūrį sutarkuokite.
- Svogūnus supjaustykite žiedais. Kepkite su sviestu ant mažos ugnies maišydami (apie pusę valandos), kol suminkštės ir pradės karamelizuotis (patamsės). Įdėkite medaus, paskaninkite druska, pipirais. Kepkite maišydami dar kelias minutes.
- Į aliejumi išteptą skardą įklokite tešlą. Ant tešlos tolygiai užtepkite pomidorų padažą, užbarstykite sūrį, paskleiskite per visą tešlą svogūnus, sudėkite virtos rūkytos anties griežinėlius.
- Kepkite picą iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių arba kol gražiai apskrus tešlos krašteliai.
- Prieš patiekiant apšlakstykite balzamiko actu, uždėkite gražgarsčių.
Dėkojame bulviukose.lt už receptą!