Obuoliais įdaryta antis su keptomis bulvėmis, šviežių daržovių salotomis ir pievagrybių padažu
ingredientai
1 vnt Kitchen me marinuotas ančiukas
Garnyrui:
10 vnt bulvių
žiupsnelis prieskonių bulvėms
žiupsnelis druskos, pipirų
Salotoms:
100 g špinatų;
200 g agurko
1 vnt pomidoro
150 g vyšninių pomidoriukų
pusės citrinos
šaukšto alyvuogių aliejaus
Padažui:
30 g sviesto
200 g pievagrybių
200 ml grietinėlės
1 šaukšto miltų

Obuoliais įdaryta antis su keptomis bulvėmis, šviežių daržovių salotomis ir pievagrybių padažu

180 min
6 porcijos
Gaminimas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Marinuotą, obuoliais įdarytą antį, įdėkite į maišelį kepimui ir sandariai jį užspauskite. Kepkite orkaitėje ~2 val. 15 min.
  2. Nuskuskite bulves, nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pusvalandžiui palikite pastovėti dubenyje su šaltu vandeniu. Vandenį nupilkite. Pabarstykite bulvių prieskoniais, maltais pipirais ir druska. Bulvės mėgsta druską, tad jos negailėkite, atseikėkite maždaug 1 arbatinį šaukštelį. Likus 60-50 minučių iki anties kepimo pabaigos, prakirpkite kepimo maišelį ir paruoštas bulves sudėkite kepti šalia anties.
  3. Salotoms supjaustykite špinatus, agurką, pomidorą, pomidoriukus. Apšlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi. Pabarstykite druska bei pipirais. Išmaišykite.
  4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Apkepkite stambiai supjaustytus pievagrybius. Supilkite grietinėlę. Įmaišykite miltus. Palaukite kol užvirs ir padažas bus paruoštas.
  5. Antį sukarpykite virtuvinėmis žirklėmis. Patiekite kartu su keptomis bulvėms bei obuoliais, šviežių daržovių salotomis ir pievagrybių padažu.

 

Skanaus!

Už receptą dėkojame  https://www.facebook.com/patikrintireceptai/ 

Atgal į receptų sąrašą