Nuogas burgeris su antienos maltiniu
ingredientai
220 g Antienos filė maltiniai „Mėsainiams“ su jalapenu
1 skiltelė česnako
1/2 avokado
žiupsnelis Druskos ir pipirų
1/2 pomidoro
pagal poreikį marinuotos cukinijos
Paruošti marinatą:
3 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštas aliejaus
0.5 stiklinės vandens
7 šaukštai acto

Nuogas burgeris su antienos maltiniu

30 min.
1 asmeniui
Gaminimas
  1. Iš išvardintų ingredientų pasiruoškite marinatą (panašiai, kaip marinuotiems svogūnams).
  2. Jauną ploną cukiniją su skustuku supjaustyti itin plonomis juostelėmis. Juosteles užpilti marinatu bent 20 minučių. 
  3. Mėsos maltinį kepti taip, kaip nurodyta ant pakuotės - po keletą minučių.
  4. Atpjauti didelio pomidoro storesnę riekę.⠀
  5. Nedidelį avokadą sutrinti šakute, įspausti skiltelę česnako, truputį druskos, juodųjų pipirų (idealu, jei šviežiai malti), šaukštelį citrinos sulčių.⠀
  6. Sluoksniuoti: marinuotos cukinijos, ant jų maltinis, pomidoro riekė, trintas avokadas.
  7. Pabarstyti mėgstamomis sėklomis: sezamu, kanapėmis ar... Čia naudojau smulkintus linų sėmenis.⠀
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Raudonai virtuvei

Atgal į receptų sąrašą