Keptas marinuotas ančiukas įdarytas obuoliais
ingredientai
2,2 kg marinuoto, obuoliais įdaryto „Kitchen me“ ančiuko
6-8 obuoliai
6-8 nedidelės bulvės
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1 arb.š. druskos
½ arb.š. cinamono
sauja spanguolių
Salotos :
100 g salotų lapų
120 g karamelizuotų pekano riešutų
60 g džiovintų spanguolių
1valg.š. kanapių sėklų
1 obuolys (arba pagal norus)
Padažas:
3 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. medaus
½ arb.š. druskos
½ arb.š maltų pipirų

Keptas marinuotas ančiukas įdarytas obuoliais

90 min.
4 asmenims
Gaminimas
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
  • Ančiuką ištraukite iš pakuotės ir krūtine į apačią padėkite į norimą kepimo formą ar skardą .
  • Įpilkite 100ml vandens.
  • Ančiukas kepa 2val. 20min. Bet po valandos ančiuką ištraukite ir apverskite.
  • Grąžinkite atgal į orkaitę.

 

  • Nuskustas ir nuplautas bulves nusausinkite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
  • Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su bulvėmis.
  • Apibarstykite cinamonu, įberkite druskos ir dar kartą viską gerai išmaišykite.

 

  • Bulves, šalia ančiuko, sudėkite likus 50 minučių iki kepimo pabaigos.
  • Obuolius, šalia ančiuko ir bulvių, sudėkite likus 30 minučių iki kepimo pabaigos.
  • Pačioje pabaigoje suberkite spanguoles ir dar šiek tiek pakepkite (apie 10minučių).

 

  • Ištraukite iškeptą ančiuką iš orkaitės ir leiskite ramiai pagulėti apie 15-20 minučių. Taip ančiukas bus sultingesnis.
  • Salotas suberkite į dubenį.
  • Išdėliokite karamelizuotus riešutus ir apibarstykite džiovintomis spanguolėmis.
  • Supjaustykite obuolį skiltelėmis ir išdėliokite ant salotų.
  • Apibarstykite kanapių sėklomis.
  • Užpilkite paruoštu padažu ir skanaukite.
  • Nedideliame indelyje, sumaišykite alyvuogių aliejų, šviežiai spaustas citrinos sultis, skystą medų, druską ir pipirus.
  • Patiekite prie salotų arba apšlakstykite padažu jau paruoštas salotas.

 

Už receptą dėkojame Svajojantis Olandas. 

Atgal į receptų sąrašą