Karštos salotos su antienos file ir karamelizuotomis kriaušėmis
ingredientai
350 g Kitchen me antienos tradicinių pjausnių
3 vnt. kriaušės
1 sauja špinatų
150 g salotų mišinio
šlakelio alyvuogių aliejaus
Šlakelis citrinos sulčių
1 v.š. rudojo cukraus
1 saujelė graikinių riešutų

Karštos salotos su antienos file ir karamelizuotomis kriaušėmis

20 min.
3 porcijos
Gaminimas

Gerai įkaitiname keptuvę, antienos filė kepsnius dedame odele žemyn ir kepame 7 min, nevartant. Apverčiame kita puse ir kepame dar apie 5 min. Pjausnius atidedame į šalį, galima suvynioti į foliją ir leidžiame pailsėti. Toje keptuvėje, kur kepė antiena paliekame apie 1 šaukštą riebalų, kitus nusemiame (puikiausiai tiks panaudoti, kepant bulves). Kriaušes nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Dedame į keptuvę ir pakepame iš visų pusių. Pabarstome cukrumi. Pakaitiname, kol kriaušės karamelizuosis.  Salotų lapelius ir špinatus nuplauname, dedame į lėkštę, apšlakstome citrinų sultimis ir aliejumi. Antienos filė pjausnius supjaustome mažesniais gabalėliais ir dėliojame į lėkštę kartu su kriaušių skiltelėmis. Graikinius riešutus pasmulkiname ir pabarstome ant salotų.

 

Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę.

Atgal į receptų sąrašą