CHAČIAPURIS SU ANTIENA IR SŪRIU
ingredientai
450 g antienos mėsos (aš naudojau marinuotą antienos šašlyką iš Kitchenme
1 kiaušinio
1 didesnio svogūno
150 g mocarelos sūrio
100 g geltonojo fermentinio sūrio
šiek tiek aliejaus kepimui
Tešlai:
300 ml kefyro
2 vnt. kiaušinių
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
3 šaukštų aliejaus
10 g kepimo miltelių
500 g kvietinių miltų
Patiekimui:
pagal poreikį sviesto ir petražolių

CHAČIAPURIS SU ANTIENA IR SŪRIU

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
1. Antieną sumalame į faršą. Mėsą pagardiname mėgstamais prieskoniais (jei naudojate šviežią, iš anksto nemarinuotą antieną, mano atveju ji jau buvo marinuota). Antieną apkepame šiek tiek ant nedidelio kiekio aliejaus, atvėsiname. Sutarkuojame į mėsą sūrius, svogūną ir įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
2. Gaminame tešlą: kefyrą, kiaušinius, druską, cukrų ir aliejų lengvai suplakame. Suberti miltus su kepimo milteliais ir užmaišyti tešlą. Tešlą daliname į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiojame, gausiai dedame įdaro ir suklijuojame dugną. Gautą tešlos su įdaru kamuolį šiek tiek priplojame.
3. Savo chačiapurius kepame ant vidutinės kaitros sausoje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Patiekiant aptepame sviestu ir pabarstome petražolėmis.
SKANAUS
 
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 
Atgal į receptų sąrašą