BULVINIAI BLYNAI SU TROŠKINTA GRIETINĖLĖJE ANTIENA BEI DARŽOVĖMIS
ingredientai
6-8 VNT. virtų bulvių
1-2 šaukštų bulvių krakmolo
1 VNT. kiaušinio
šiek tiek aliejaus kepimui
450 g marinuoto antienos šašlyko (naudojau iš Kitchenme )
1 morkos
200 ml grietinėlės 30proc. riebumo
1 svogūno
1 saujos šviežių špinatų
pagal skonį druskos/maltų juodųjų pipirų

BULVINIAI BLYNAI SU TROŠKINTA GRIETINĖLĖJE ANTIENA BEI DARŽOVĖMIS

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Išvirtas bulves sutriname, beriame krakmolą, prieskonius pagal skonį, įmušame kiaušinį ir viską gerai sumaišome. Rankomis formuojame blynus ir kepame ant įkaitinto aliejaus keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
2. Mėsą apkepiname įkaitintoje keptuvėjė iš abiejų pusių, beriame susmulkintą svogūną bei morką pjaustyta griežinėliais, pakepiname apie 2-3min. Sumažinus kaitrą supilame grietinėlę sumaišyta su šiek tiek vandens (apie 100ml vandens) ir troškiname apie 10-15min, tada beriame prieskonius ir dedame špinatą. Visumą permaišome ir dar šiek tiek patroškiname, kol špinatai sukris, bet liks dar žali.
3. Patiekiame: bulvinį blyną, o ant jo dedame po gerą šaukštą troškintos mėsos su daržovėmis. Visiems Skanaus ????
 
Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO. 
Atgal į receptų sąrašą