600 g. | KITCHEN me anties kulšelės su prieskoniais |
Bulvytėms: | |
Pagal poreikį | Šviežios bulvytės |
Kelios skiltelės | Česnakas |
Pagal skonį | Džiovintas čiobrelis |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Pagal poreikį | Aliejus |
Padažui: | |
5 vnt. | Slyvos |
2 skiltelės | Česnakas |
1 ir 1/2 a.š. | Rudasis cukrus |
30-50 ml. | Grietinėlė |
Šiek tiek | Šviežios petražolės |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
1. Bulves patrinkite su šiurkščia kempinėle po tekančiu vandeniu, supjaustykite į 4 dalis ir apvirkite 5 min.
2. Tada nukoškite, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais, supjaustykite česnako skilteles griežinėliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir viską atsargiai išmaišykite, sudėkite į kepimo indą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, pašaukite anties kulšelės (pakuotės folijos nenuimkite), bei bulvytes ir kepkite apie 1 val.
4. Kol viskas kepa, pagaminkite padažą. Slyvas nuplaukite, tada užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite keliom minutėms. Pašalinkite žieveles, supjaustykite smulkiau, išimkite kauliuką.
5. Sudėkite slyvas į nedidelį puodą, įpilkite vandens, kad apsemtų truputį daugiau nei pusę slyvų, užvirkite, įspauspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų, smulkintų petražolių, cukrų ir viską troškinkite, kol padažas sutirštės. Taip pat supilkite grietinėlę ir dar patroškinkite 5-10 min.
6. Valgykite su mėgstamomi salotomis ar tiesiog žviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!