170 g | Kitchen me antienos filė su odele |
150 | udon makaronų (du ritinėliai) |
1/5 | kopūsto, plonai pjaustyto |
1 nedidelė | saldžioji bulvė, nuskusta ir plonai supjaustyta |
sauja | svogūno laiškų, smulkiai pjaustytų |
1 valgomasis šaukštas | sezamo aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
1 nedidelis | šalotinis svogūnas, smulkiai pjaustytas |
3 skiltelės | česnako, smulkintos |
Padažui: | |
40 ml | balzaminio acto |
40 ml | sojos padažo |
1 valg. šaukštas | sezamo aliejaus |
1. Padažas: sumaišykite visus padažo ingredientus, atidėkite.
2. Makaronai: makaronus ruošiame taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Išvirus makaronus nusausinkite ir apšlakstykite 1 a. š. sezamo aliejaus.
3. Antiena: įpjaukite antienos odą įstrižais pjūviais. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite keptuvėje odelės puse žemyn ant vidutinės ugnies apie 8-9 min., kol oda taps traški. Apverskite ir kepkite dar 3-5 min. Iškepus, leiskite antienai pailsėti 5min., tada supjaustykite riekelėmis.
4. Daržovės: įkaitinkite aliejų ir likusį sezamo aliejų keptuvėje. Apkepkite svogūną ir česnaką 30-45 sek. Sudėkite saldžiąją bulvę, kopūstą ir svogūno laiškus, kepkite 5-6 min., kol pradės šiek tiek skrusti.
5. Baigimas: supilkite padažą, pakaitinkite ir sudėkite makaronus. Maišykite 1-2 min., kol viskas sušils.
6. Patiekimas: ant makaronų sudėkite antieną ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame BET PIRMIAUSIA MAISTAS.