Antienos kulšelės su karamelizuotais svogūnais ir bruknių padažu.
ingredientai
600 g Antienos kulšelės su prieskoniais (kepti orkaitėje)
pagal poreikį kuskuso
pagal poreikį figų
Karamelizuoti svogūnai:
2 didelės raudono svogūno galvos
2 valgomi šaukštai sviesto
Šlakelis alyvuogių aliejaus
125 ml raudonojo vyno acto
70 g rudojo cukraus
žiupsnelis Druskos, juodųjų pipirų
Bruknių padažas:
1 kg šviežių bruknių
0,5 kg rudojo cukraus
100 ml vandens
keletos kvapniųjų pipirų žirnelių ir gvazdikėlių, cinamono lazdelių

Antienos kulšelės su karamelizuotais svogūnais ir bruknių padažu.

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Antieną kepame pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. 

Sviestą, aliejų ir cukrų kaitinti keptuvėje, kol cukrus ištirpsta, tuomet sudėti svogūnus ir pakepinti apie 5 min., pilti raudonąjį vyno actą, sudėti prieskonius ir troškinti ant silpnos ugnies 20-25 minutes, kol actas išgaruoja, o svogūnai sukepa.
Bruknes perrinkau ir nuploviau, kartu su cukrumi, vandeniu bei prieskoniais subėriau į puodą. Uogienę ant silpnos ugnies vis pamaišydama viriau apie 30-45 min, kol uogos sutirštėjo (bruknės tirštėja pakankamai greitai). Išvirus uogienei išgaudžiau cinamono lazdeles ir supilsčiau į nedidelius indelius. Pradarytą bruknių padažą laikyti šaldytuve.
 
Už receptą dėkojame Spalvota lėkštė.
Atgal į receptų sąrašą