ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU KARAMELIZUOTAIS BANANAIS BEI RIEŠUTINIU PADAŽU
ingredientai
170-200 g marinuotos prieskoniuose antienos filė (naudojau iš Kitchenme )
2 vnt. bananų
šiek tiek cukraus banano riekelėms apvolioti
2 šaukštų sviesto kepimui
Padažui:
3 šaukštų žemės riešutų sviesto
apie 80ml karšto vandens
1 šaukšto obuolių acto
1 šaukšto sojos padažo
1 šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
1 šaukšto smulkintų kalendrų
pagal skonį druskos ir čili pipirų

ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU KARAMELIZUOTAIS BANANAIS BEI RIEŠUTINIU PADAŽU

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Krūtinėlę apkepame iš dviejų pusių po 2-3min ant įkaitintos keptuvės su šaukštu sviesto, įvyniojame į foliją ir leidžiame pagulėti apie 10-15min. (jei naudojate šviežią antieną, tai 30min iki kepimo įtrinkite mėsą savo mėgstamais prieskoniais pvz. druska, juodaisiais pipirais, česnako granulėm ir pan.)
2. Keptuvę išvalome, dedame 1 šaukštą sviesto. Bananą supjaustome riekelėmis, apvoliojame cukruje ir kepame po 1min iš abiejš pusių ant vidutinės kaitros.
3. Ingredientus padažui gerai sumaišome tarpusavyje.
4. Patiekiame: dedame bananus ant jų griežinėliais pjaustytą antieną, apipilame padažu. Galime dekoruoti rozmarinu ar kitais žalumynaus.
 
SKANAUS
 
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 
Atgal į receptų sąrašą