Antienos ir keptų obuolių picos trikampėliai
ingredientai
TEŠLAI:
100 g kvietinių miltų (+ rankoms suvilgyti)
žiupsnelio druskos
Žiupsnelio DANSUKKER ekologiško cukraus Panevėžio Plius
Žiupsnelio KOTANYI itališkų žolelių
Žiupsnelio kepimo miltelių
60 g vandens
2 šaukštų lydyto VILNIUS margarino Kepiniams
ĮDARUI:
3 šaukštų pomidorų padažo
60 g GERMANTAS tarkuoto puskiečio sūrio Tilsit
žiupsnelio KOTANYI maltų bazilikų
1 vidutinio obuolio
170 g KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiuosnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
Keleto šaukštų spanguolių uogienės
Mėgstamų žalumynų picai papuošti

Antienos ir keptų obuolių picos trikampėliai

apie 30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Į dubenį suberkite miltus, druską, DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, KOTANYI itališkas žoleles, kepimo miltelius, supilkite vandenį ir lydytą VILNIUS margariną „Kepiniams“. Minkykite rankomis, kol tešla taps vientisa.
  2. Ant lentelės pabarstykite miltų ir gerai iškočiokite tešlą, kad padas būtų gana plonas. Tešlą patepkite pomidorų padažu, suberkite GERMANTAS tarkuotą puskietį sūrį „Tilsit“ ir KOTANYI maltus bazilikus. Kepkite įkaitintoje 220 °C orkaitėje apie 10 minučių.
  3. Obuolį nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  4. KITCHEN ME antienos filė odelę įpjaukite skersai ir išilgai, dėkite kepti į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi odele į apačią 2–3 min., kol gražiai apskrus. 
  5. Nuimkite keptuvę nuo kaitros, sudėkite į ją obuolius. Kepkite orkaitėje apie 8–10 min. Jei norite vidutiniškai iškeptos mėsos, vidinė temperatūra turėtų siekti apie 57 °C.  
  6. Iškeptai antienai leiskite šiek tiek pastovėti, pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant picos. Ant viršaus sudėkite obuolio skilteles ir apšlakstykite spanguolių uogiene. 
  7. Picą papuoškite mėgstamais žalumynais ir patiekite su TICHĖ natūraliu gazuotu mineraliniu vandeniu.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą