Antienos filė su bulguro salotomis, apelsinais ir granatais
ingredientai
350 g KITCHEN ME antienos file tradiciniai pjausniai (kepti orkaitėje)
2 stiklinių bulguro
2 apelsinų
1 granato
1 šaukšto aliejaus
Padažui:
1 ryšelio petražolių
1 ryšelio kalendrų
4–5 šakelių mėtų
1-2 svogūnų laiškų
½ mažos aitriosios paprikos
1 skiltelės česnako
šlakelio alyvuogių aliejaus
Šlakelio žaliųjų citrinų sulčių
žiupsnelio druskos

Antienos filė su bulguro salotomis, apelsinais ir granatais

45 min.
3 porcijos
Gaminimas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros ir įdėkite KITCHEN ME antienos file tradicinius pjausnius  (kepti orkaitėje) su visa plastikine pakuote. Pakuotės neatidarykite. Kepkite apie 1 val. Po valandos nuimkite viršutinę plėvelę ir kepkite  dar apie 10 min, kad filė apskrustų.
  1. Bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1:1,5, supilkite aliejų,  pavirkite 2 min. ir nukaiskite. Laikykite uždengę.
  2. Išpjaukite apelsinų skilteles, išimkite granato sėklas.
  3. Padažui žalumynus, papriką ir česnaką sutrinkite trintuvu. Supilkite aliejų, žaliųjų citrinų sultis ir viską išmaišykite. Jei reikia, pasūdykite.
  4. Lėkštėje sudėliokite salotų ingredientus, pagardinkite žolelių padažu, patiekite kartu su paruošta KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais (kepti orkaitėje).

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

 

 

Atgal į receptų sąrašą