600 g | „Kitchen me“ antienos filė su prieskoniais; |
4 didelių | batatų |
1 | apelsino |
50 g | sviesto |
2 v.š. | cukraus |
0,5 v.š. | kukurūzų krakmolo |
didelio žoipsnelio | apelsino žievelės |
2 | juodųjų pomidorų garnyrui |
pagal skonį | Druskos ir pipirų |
Antienos filė su prieskoniais ruošiame pagal instrukciją ant pakuotės, t.y. kepame apie 55 minutes 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje neišėmę iš plastikinės pakuotės. Nulupame ir susipjaustome batatus mažesniais gabaliukais, verdame sūdytame vandenyje apie 20 minučių arba kol suminkštėja. Išvirus nupilame vandenį ir elektriniu smulkintuvu sumalame į košę. Skaniname druska ir maltais pipirais. Apelsinų padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, pakepiname jame cukrų iki parudavimo, išspaudžiame apelsino sultis, įberiame krakmolą, įtarkuojame apelsino žievelę. Serviruojame batatų košę su antienos filė ir apelsinų padažu bei juodųjų pomidorų ar kitų mėgstamų daržovių garnyru.
Už receptą dėkojame Monika Oliv.