Antienos filė didkepsnis su karamelizuotais apelsinais ir aplesininiu padažu
ingredientai
350 g Kitchen me antienos žolelių didkepsnio
2 apelsinai
30 g sviesto
2 a.š. rudojo cukraus
1 a.š. kukurūzų krakmolo
saujelė rukola lapelių
šlakelio alyvuogių aliejaus

Antienos filė didkepsnis su karamelizuotais apelsinais ir aplesininiu padažu

35 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

Gerai įkaitiname keptuvę. Antienos filė dedame odele žemyn ir kepame nevartant 7 min. Tada perverčiame ir kepame dar 5 min. Antienos krūtinėlę išimame ir paliekame pastovėti. Man patinka susukti ją į foliją. Taip dariau ir šį kartą.

Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Apelsinus nuplauname. Vieną aplesiną supjaustome griežinėliais ir dedame į keptuvę. Pabarstome šaukšteliu rudojo cukraus. Pakepiname, kol apelsinai šiek tiek karamelizuosis. Griežinėlius atidedame į šalį. Iš likusio aplesino išspaudžiame sultis. Supilame jas į keptuvę, beriame šaukštelį cukraus ir krakmolą. Kaitiname, kol padažas pradės tirštėti.

Į lėkštę dedame rukola lapelius. Juos apšlakstome aliejumi. Šalia dedame apelsino griežinėlius. Antienos filė supjaustome gabalėliais ir dedame juos ant aplesino. Apšlakstome aplelsiniu padažu.

Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!

Atgal į receptų sąrašą