Antienos didkepsnis su pastarnokais ir uogomis
ingredientai
300 g KITCHEN me Antienos filė didkepsnis juodųjų česnakų marinate
1 vidutinis burokėlis
1 pastarnokas
20 ml balzamiko actas
30 g čiobreliai, rozmarinas
1 svogūnas
aliejus (kepimui)
2 skiltelės česnakas
20 ml alyvuogių aliejus
sauja šviežios uogos
druska, pipirai

Antienos didkepsnis su pastarnokais ir uogomis

45 min.
1-2 asmenims
Gaminimas
  1. Išimkite antienos filė didkepsnį iš pakuotės ir padėkite odele žemyn, gerai įkaitintoje keptuvėje. Kepkite apie 3 minutes, kol oda taps aukso spalvos, tada apverskite ir kepkite kitą pusę, taip pat 3 minutes, arba iki norimi kepimo lygio.
  2. Valytus burokėlius supjaustykite skiltelėmis, marinuokite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, žolelėmis ir kepkite 160 oC apie 40–60 min., kol burokėliai suminkštės.
  3. Valytus pastarnokus supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis (patogiausia naudoti daržovių skustuką).
  4. Puode su įkaitintu aliejumi iki 160 oC kepkite pastarnokų juosteles nuolat maišant, kol apskrus, iškepus nusausinkite ir įberkite druskos.
  5. Uogas gardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi.
  6. Sudėjus keptus burokėlius, pastarnokus ir antieną, pašlakstykite likusiu aliejumi iš skardelės, kur kepė burokėliai, suberkite gardintas uogas.

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

 

Atgal į receptų sąrašą