ANTIENOS BLAUZDELIŲ “TULPĖS” IR ŠILTOS GRIKIŲ SALOTOS SU KEPTAIS BUROKĖLIAIS BEI SALDŽIOSIOMIS BULVĖMIS
ingredientai
1 pakuotė Kitchenme antienos blauzdelių “tulpių” su prieskoniais
GRIKIAMS
100 g grikių
1 žiupsnio druskos
KEPTOMS DARŽOVĖMS
250 g burokėlių (virtų)
1 vnt. saldžiosios bulvės
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
1 žiupsnio druskos
1 žiupsnio šv. grūstų juodųjų pipirų
SALOTOMS
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 vnt. svogūno
2 skiltelių česnako
1 vnt. morkos
2 saujų špinatų
1 žiupsnio druskos
1 žiupsnelio šv. grūstų juodųjų pipirų
PADAŽUI
60 ml alyvuogių aliejaus
2 šaukštų citrinų sulčių
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto klevų sirupo
1 žiupsnio druskos
1 žiupsnio šv. grūstų juodųjų pipirų

ANTIENOS BLAUZDELIŲ “TULPĖS” IR ŠILTOS GRIKIŲ SALOTOS SU KEPTAIS BUROKĖLIAIS BEI SALDŽIOSIOMIS BULVĖMIS

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

1.Antieną paruoškite pagal instrukciją nurodyta ant pakuotės.
2.Orkaitę įkaitinkite iki 180laip. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Burokėlius ir saldžiąją bulvę supjaustykite nedideliais kubeliais. Paskleiskite vienu sluoksniu kepimo skardoje. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite džiovintais čiobreliais, druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 20min, kol suminkštės bulvės.
3.Kol daržovės kepa išvirkite grikius pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir padėkite į šalį.
4.Keptuvėje ant vidutinio dydžio kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotą česnaką ir plonais šiaudeliais supjaustytą morką. Vis pamaišydami kepkite, kol daržovės suminkštės.
5.Suberkite porą saujų špinatų, pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite dar minutę, kol špinatai sukris, bet dar liks ryškiai žalios spalvos. Nuimkite nuo ugnies
6.Į keptuvę suberkite išvirtus grikius ir išmaišykite.
7.Paruoškite padažą: visus jam skirtus ingredientus sudėkite kartu į mažą staiklainį, jį užsukite ir gerai supurtykite, kad viduje viskas susimaišytų iki vientisos tekstūros.
8.Tiekite viską kartu apšlakstę padažu.

SKANAUS.

 

Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą