600 g | Antienos filė su prieskoniais (kepti orkaitėje) |
1 | morka |
1 | cukinija |
2 skiltelės | česnako skiltelės |
1 | paprika |
1 a.š. | ghee sviesto |
pagal skonį | Druska, pipirai |
0,5 a.š. | imbiero |
yžių makaronų (tiek kiek norit porcijų, aš dėjau vieną porciją iš @santamarialietuva ir užteko dviem porcijoms) | |
Padažui: | |
1 a.š. | ghee sviesto |
1 v.š. | citrinos sulčių |
1 v.š. | agavų sirupo |
1 v.š. | sojų padažo |
2 skiltelės | česnako |
▶️Orkaitė įkaitinama iki 200 C. Į ją dedama antienos filė kartu su visu pakeliu, jo neatplėšiant ir kepama 55 min.
▶️Tuo tarpu paruošiamas garnyras:
Ant sviesto apkepamas česnakas, morka, cukinija, paprika. Viskas dedama pagal eiliškumą, kad daržovės nepavirstų koše. Viskas barstoma druska ir pipirais.
▶️Kitoje keptuvėje ant sviesto apkepami smulkinti česnakai, pilamas sirupas, soja, citrinos sultys, keli šaukštai vandens ir beriami imbiero milteliai. Viskas šiek tiek pakaitinama ir išjungiama.
▶️Atskirame puode išverdami ryžių makaronai.
▶️Patiekiant pirmiausia dedami makaronai, tada daržovės, mėsa ir viskas apšlakstoma gautu padažu.
Už receptą dėkojame Tina gamina.