Antiena su lapiniais kopūstais, žirneliais ir agrastų padažu
ingredientai
350 g. KITCHEN me antienos filė Tradiciniai pjausniai
Pagal poreikį Lydytas sviestas (kepimui)
2 skiltelės Česnakas
5 lapų Lapiniai kopūstai
1/2 stiklinės Lukštenti žirneliai
Saujelė Balandūnių lapai
Padažui:
10 vnt. Agrastai
1/2 stiklinės Raudonas sausas vynas
2 a.š. Medus

Antiena su lapiniais kopūstais, žirneliais ir agrastų padažu

40 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos kepsnius odele į apačią sudėkite į gerai įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite kol gražiai apskrus. Apvertę kepkite dar kelias minutes. Iškepusius kepsnius suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms, kad pailsėtų.
  2. Į keptuvę, kurioje kepė kepsniai, supilkite vyną, sudėkite agrastus, medų ir virkite, kol liks trečdalis skysčio ir padažas sutirštės.
  3. Nuo lapinių kopūstų kotų nuplėšykite lapelius. Keptuvėje pakepinkite su sviestu griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, sudėkite lapinius kopūstus, žirnelius, pasmulkintus balandūnių lapus ir lengvai apkepkite, kad lapai tik apvystų, o žirneliais sušiltų. Pagardinkite druska, pipirais.
  4. Patiekite kepsnius su daržovėmis ir padažu. Papuoškite svieste keptu balandūnės lapu ir prieskoninių žolelių žiedeliais. Balandūnių lapus papuošimui galite išsikepti toje pačioje keptuvėje, kurioje kepsite česnakus ir lapus garnyrui. Skanaus!

        Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą