Jautienos steikas "BLACK ANGUS" balzamiko ir sojos vonioje
ingredientai
1 pakuotė (230 g) KITCHEN me Jautienos steikas BLACK ANGUS
1/4 puodelio Balzamiko actas
1/4 puodelio Alyvuogių aliejus
1/8 puodelio Sojos padažas
1 a.š. Sezamų aliejus
3 vnt. (skiltelės) Česnakas

Jautienos steikas "BLACK ANGUS" balzamiko ir sojos vonioje

50-60 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Marinatui reikia sumaišyti balzamiko actą, alyvuogių aliejų, sojos padažą, sezamo aliejų ir smulkintas česnako skilteles.
  2. Jei steike randate riebalo jį išpjaukite.
  3. Steiką įdėkite į permatomą maišelį ir supilkite marinatą. Užspaudus maišelį jį pakratome, kad marinatas pilnai apgaubtų visą steiką. Užsukus maišelio galą, pašauname į šaldytuvą ir laikome 8-24 val.
  4. Kai steikas išsimarinavęs, įkaitiname grilių.
  5. Grilių apipurkšti purškiamu aliejumi. Steiko vieną pusę kepti 5 minutes ir kitą 5 minutes.
  6. Norint, kad steikas būtų vidutiniškai iškepęs, reikia dar kartą abi puses apkepti po 5 minutes. Jei norisi lengvai iškepto, bet su krauju, kepti abi puses tik po 2 minutes.
  7. 5-10 minučių prieš supjaustant steiką, pasiruošti lėkštės turinio pateikimą, patariame pateikti su ryžiais ir daržovėmis.
Atgal į receptų sąrašą