Jautienos steikas "BLACK ANGUS" balzamiko ir sojos vonioje
Jautienos steikas "BLACK ANGUS" balzamiko ir sojos vonioje
ingredientai
1 pakuotė (230 g) |
KITCHEN me Jautienos steikas BLACK ANGUS |
1/4 puodelio |
Balzamiko actas |
1/4 puodelio |
Alyvuogių aliejus |
1/8 puodelio |
Sojos padažas |
1 a.š. |
Sezamų aliejus |
3 vnt. (skiltelės) |
Česnakas |
Jautienos steikas "BLACK ANGUS" balzamiko ir sojos vonioje
Gaminimas
- Marinatui reikia sumaišyti balzamiko actą, alyvuogių aliejų, sojos padažą, sezamo aliejų ir smulkintas česnako skilteles.
- Jei steike randate riebalo jį išpjaukite.
- Steiką įdėkite į permatomą maišelį ir supilkite marinatą. Užspaudus maišelį jį pakratome, kad marinatas pilnai apgaubtų visą steiką. Užsukus maišelio galą, pašauname į šaldytuvą ir laikome 8-24 val.
- Kai steikas išsimarinavęs, įkaitiname grilių.
- Grilių apipurkšti purškiamu aliejumi. Steiko vieną pusę kepti 5 minutes ir kitą 5 minutes.
- Norint, kad steikas būtų vidutiniškai iškepęs, reikia dar kartą abi puses apkepti po 5 minutes. Jei norisi lengvai iškepto, bet su krauju, kepti abi puses tik po 2 minutes.
- 5-10 minučių prieš supjaustant steiką, pasiruošti lėkštės turinio pateikimą, patariame pateikti su ryžiais ir daržovėmis.
Atgal į receptų sąrašą